Gud

Rätt eller Fel

2013-11-22 04:42 #0 av: Twinflamewolf

Kan man verkligen tro fel och har vi rätten att döma ut andra människors tro. En del religioner hävdar stort att deras sätt är det enda rätta att följa.Många gånger väldigt dogmatiskt och fördömande .Några tankar kring detta vill jag ta upp i denna artikel.

Universum är så oändligt stort och så lite vi ännu utforskat vi har bara skrapat på ytan vad gäller sanningar och andlighet.Vilken är då sanningen,  den Kristna hävdar bestämt att deras ord är den enda sanningen medans andra samfund och religioner gör samma sak.Här finns risk för begränsning av människans andliga utveckling,vi blir inlärda hur det ska vara och får inte uppleva själv vilke betyder att vi missar så mycket på vägen.

Sanningen för mig personligen är när jag funnit harmoni,balans och känner mig trygg i min tro.Upplevelser som gett mig många bevis genom åren där finner jag min sanning,något ingen annan människa kan ta ifrån mig.

Skaparen har gett oss alla olika möjligheter att finna den tro som för oss passar bäst,vi är olika som individer med olika värderingar synsätt och samma sak gäller tro och andlig utveckling.

Betyder det att andra tror fel bara för dom inte tror som mig,absolut inte.Om man placerar en Kristen,Buddist eller en Katolik i en Shamansk ceremoni skulle dom inte känna sig hemma alls lika lite som jag känner mig hemma i deras tempel.

Sen har vi ju dom sektliknande grupperna där man behandlar folk illa och dom blir hjärntvättade och mår både fysiskt och psykiskt dåligt då reagerar jag men om en tro oavsett samfund,religion,tempel eller kyrka får en människa att finna sitt inre då är det dennes egna sanning och man finner harmoni på den plats man valt.Så länge det inte skadar utan människan mår bra då har man funnit sin tro och plats.

Vi är olika,tänker olika, individuella människor med olika behov och däför bjuds ett smörgås bord av olika andliga inriktningar för att vi alla ska finna vår egen plats och sanning.

En del Wiccaner,Shamaner eller något annat gör dom fel absolut inte så länge man själv mår bra och känner man hör hemma då kommer ens egna sanning in.

Jag valde den Shamanska vägen av den orsaken att den för mig peronligen känns rätt att arbeta med och jag fördömmer inte andra religioner däremot fördömmer jag fördömmandet för vem är jag att avgöra vad som är rätt och fel för en annan människas räkning.

Vi får alla olika gåvor att förvalta efter bästa förmåga,gåvor som inte behöver handla om andlighet men har ett djup som får en människa att leva ut sin förmåga,kanske genom musik,konst,teater mm.Så oavsett vad vi gör men känner oss hemma då har vi funnit vår plats och den egna sanningen.

Den dagen vi finner vår inre sanning den dagen slappnar vi av och börjar må bra inom oss vilket vi alla är så väl värda.Sanningen är så långt större än vi kan föreställa oss och visst är det fantastiskt av universum att vi har så många valmöjligheter så varje själ kan hitta rätt i det stora.

Intressant med alla religioner av dess slag är att vi alla har samma mål,livet i evigheten så egentligen gör vi samma resa allihop men med olika uttryck och benämningar för saker.

Känner man inom sig att man funnit rätt spelar det ingen roll om det är i ett Buddisttempel en kyrka eller ute i naturen med en Shamansk ceremoni.Vårt inre visar oss vart vi hör hemma och den dagen vi finner det då får vi också harmoni och balans i vårt inre.


Anmäl
2013-11-22 15:56 #1 av: J-Artur-K

Bra artikel gillar bilden som är på framsidan Tummen upp

Ny dag nya möjligheter
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.