Jesus

Jesus

2013-11-22 12:47 #0 av: yamher


Vem är Jesus?

Vem han var här bland oss känner vi gott till genom nya testamentets beskrivningar av honom och den allmänna uppfattningen. Dock med förståelsen att texterna skrivna strax efter hans död är mer sannolika att vara närmare verkligheten än dem skrivna långt senare.

Jesus är Guds son och därmed egentligen också en ärkeängel. Hans uppgift på jorden var att möta människorna. Öppna ögonen för dem snarare än att skapa en ny världsreligion och våldshandlingar i dess namn. Fortfarande idag brinner han för människan och mänskligheten.

Jesus anses vara from och han önskar att se bara det goda hos människan. Han kämpar för att vi människor ska bli goda människor.

På andra sidan saknar han annan uppgift utan hans främsta är att vara den gallionsfigur vi har gjort honom till. Att troende människor kan hitta styrka hos honom, vända sig till honom med sina böner.

För mig är det tydligt att Jesus är en person och inte en del av någon annan. Hans personlighet är så unik för honom. Hans fromhet lyser igenom honom om stor förhoppning om mänskligheten och på en ljusare framtid Kramas


    Bild: Copyright information:   © satori - Fotolia.com

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-11-22 15:59 #1 av: J-Artur-K

Härligt , tackar Tummen uppGlad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-11-23 00:48 #2 av: ALPHIRA

Jag tror också att Jesus är en separat person men samtidigt ingår i tre-enigheten med Gud och Den helige anden.

"Jesus är Guds son och därmed egentligen också en ärkeängel", skriver du yamher. Det kan ses så men jag personligen tror att han är en trappa högre än ärkeänglarna. Men jag vet inte, jag bara tror.

((Vad är "Den helige anden" i så fall då? (Det är en annan "tråd"...))

Anmäl
2013-11-23 09:14 #3 av: yamher


inte högre, bara kanske inte samma arbetsuppgifter... Vi är vana att se en muskellös ärkeängel med vingar och till o med kanske något vapen som far fram o tillbaka mellan himlen och jorden för att försvara oss människor. Jesus saknar det mesta av det... Så han är en bland dem bara lite som det svarta... jag menar det vita fåret i familjen....

Dessutom har inte alla ärkeänglar vingar. Inte alla änglar heller. Det har med vad för uppgifter var o en har.

Personligen så skulle jag inte lyfta upp Jesus, för personligen av det lilla jag vet vem som kämpar mest för mänskligheten syns inte.

Att leva på jorden att säga saker till mänskligheten är ett oerhört bra jobb men samtidigt vad har han själv orsakat?

Se t.ex. Michael. Jag vet att han har trotsat en del regler för att rädda människoliv. Det ryktas att det var han som fick bomben att detonera i Stockholm innan att han som hade bomben hann skada och döda så många som var avsikten.

Så jag kan personligen inte säga att någon är bättre för jag vet att de kämpar lika mycket fast på olika sätt.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-12-10 22:45 #4 av: [Kathja]1

Jesus var som dig och som mig, en del av Alltet, av Gud. Skillnaden på honom och de flesta av oss andra är att han var väl medveten om vem han var, sitt ursprung och vad han kunde göra. Jag är helt övertygad om att Jesus kom till jorden för att påminna oss andra om vår storhet.

Han ville visa om vad vi skulle kunna uppnå om vi väljer att leva med Gud, med andra ord om vi väljer ljuset, livet och kärleken till allt och alla.

"Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig." (joh 14:16) - Med andra ord, följ i Jesus spår, lev som han gjorde och du kommer att välja vägen som ger livet, kärlek och harmoni.

 


 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-12-10 22:53 #5 av: [Lindyhop]

Tycker det var väldigt bra förklarat och skriver. Tack, Kathja.

Anmäl
2013-12-10 22:55 #6 av: [Kathja]1

Tack själv Lindy! Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-12-10 23:29 #7 av: ALPHIRA

Kathja-R.BlommaHjärta

Anmäl
2013-12-15 16:41 #8 av: J-Artur-K

Man kan ju få hjälp av Jesus när man ger healing också. Han bruka hjälpa mig när jag ger healing Glad (Är ju inte jag som ger healing jag är bara kanalen) 

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-12-15 17:11 #9 av: [Mellma]

Jesus har jag också en fin relation till. Han har stöttat mig i mångt och mycket och han har väglett mig i det mediala arbetet. Han är en härlig personlighet som man blir lugn och får en fantastiskt helande energi av.

Sen så har han även en stor portion humor i sig också som är skön. Ja, han kan faktiskt skämta om saker och ting han också. På ett härligt lagomt sätt. Skämtar

Han har berättat så mycket om hur hans liv här på jorden egentligen var, men det törs man knappt berätta om öppet, för då får man på moppo av de strikt bibeltrogna. 

Tyvärr så står inte hela sanningen om hans liv  nedskrivet i bibeln eftersom människor har skrivit om bibeln efter eget behag under årens lopp, tyvärr.. LedsenAnmäl
2013-12-15 23:00 #10 av: [Lindyhop]

Mellma kan du inte berätta lite bara? Tack för övrigt för ett fint inlägg.

Anmäl
2013-12-16 22:46 #11 av: TezzD

Mellma, håller med dig där. Jag är bekant med en dam som talar mycket med Jesus. Han var hennes bror (Hon är reinkarnerad och en inkarnerad ängel) Mycket intressant, man ska inte tro på allt som står i bibeln utan mer se det som en vägledning. 
Bra skrivet Yahmer! 

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-12-23 17:15 #12 av: [kajmal"]

mild mansstämma jesus?

Posted on

3

fick besök igår kväll. satt i soffan, katten tittar stint mot hallen, så hör jag en mild manlig stämma, så tyst har jag aldrig hört nån förut, det var som en vind bris i skallen.denna mansröst hördes som den stod uti köket, men försvann längre och längre upp i luften han sa ”love” flera gånger. kommer inte ihåg allt , och hörde inte allt riktigt. ”jag hör” sa han. jag frågade om det var kamjal som jag kände fysiskt , för ett par veckor sedan. det kliade kraftigt på sidan av skallen, kamjal sa då ”you are lucky” ”mira” säger han. låter som ett namn, vet inte om han menar att kamjals rätta namn är myra. är du utomjording frågar jag. ”ja” svarar han. så berättar jag att de första kontakterna jag hade var de grå. ”de stora” frågar han. nej de små svarar jag. det är många som tror på er menar jag , men med andra ord. ”är de motagliga” frågar rösten, vet inte svarar jag, jag trodde ni kunde prata med alla säger jag. ”ibland” säger han. jag frågar om det har nåt med det som ska hända i november, som han kommit, han svarar inte, så mynnar samtalet ut när hans röst försvinner i luften. det var en verklig mild och fin stämma ,   mycket tystare och mildare än både kamjal och blenda. frågade om han var jesus . men fick inget svar,

Anmäl
2013-12-26 05:49 #13 av: CarolinaE

Tala om att få gåshud på armarna ! Ler

Anmäl
2014-06-24 01:17 #14 av: PsykosyntesForum

Min bild av Jesus har jag beskrivit i http://psykosyntesforum.se/Svensk/Yeshua.htm .

Anmäl
2014-06-24 11:10 #15 av: [Juel70]

Fromhet är en livshållningpräglad av religiositet och religiösa dygder såsom ödmjukhet och stillsamhet – ett innerligt personligt förhållande till Gud eller sin gudsupplevelse. Fromhetsideal är värderingar och idealism i gott syfte, men som ofta slog över i fariseismoch lagiskhet.

Jesus var inte religiös, däremot var fariseerna religiösa. 

------------------------------------------------------------------

Jesus och Fadern är ETT.


" evigt liv" (Matt 19:28-29)

- Att kunna ge evigt liv det är bara i Guds makt. Jesu säger"liksom Fadern""också Sonen"(liksom Fadern äger liv, så har han också låtit Sonen äga liv). Detta"liksom" - "så" är samma sak som att säga "är lika med".


"Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig.."(Joh 6: 56-59)

- Ingen människa kan ge sitt eget kött som bröd som gör att den som äter det kan få evigt liv. Något sådant kan bara någon som är Gud åstadkomma.


"Mig, som Fadern har helgat och sänt till världen"
 
- Detta uttalande förutsätter att Jesus hade en existens i himlen hos Gud INNAN Han blev sänd till världen.


"Fadern är i mig och jag i Fadern" (
Joh 14:10)
- Här gör han anspråk på en enhet med Gud som är över det normalt mänskliga. Hur kan en endast profet eller ett sändebud göra sig JÄMLIK Gud, om Han inte ÄR Gud?


"Jag och Fadern är ett." 
(Joh. 10:30)

..Även här säger Jesus att Han och Fadern är jämlika. (Joh 10-38-28)


"Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt
(Joh 17:10)

- Återigen...Jesus och Fadern är jämlika.


"Så länge har jag varit tillsammans med er, och ändå känner du mig inte, Filippos? Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du då säga: Visa oss Fadern?" 
(Joh 14:9)

- Detta kan inte bli så mycket tydligare. Jesus gör anspråk för treenigheten och bevisar att dom är ETT.


"
Gör min faders gärningar, skall ni inte tro på mig. Men om jag gör de gärningarna, så tro åtminstone på dem. 
- Att göra Guds gärningar så att människorna skall tro genom dem. Det är inte det normalt mänskliga. Det förutsätter att han har en kapacitet att göra samma saker som Gud, vilket i sin tur måste innebära att Han har samma egenskaper som Gud.


"Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig"
(Joh 14:6) Notera att Jesus säger att - Han är Vägen, Sanningen och Livet. Bara Gud, med den makt Han har, kan säga något sådant.


Herren Jesus förlät synder
. (Matt. 9:1-8; Mark. 2:1-12)

Herren Jesus ska döma världen (Matt. 25:31-46, Joh. 5:22-23)

Herren Jesus är allsmäktig (Matt. 28:18)

Anmäl
2014-07-10 01:22 #19 av: ALPHIRA

#3 yamher. Den Jesus jag träffat hade varken maffiga vingar eller vapen. Inte heller var hans  klädsel dekorerad med ädelstenar eller liknande. 

"Den som kämpar mest för mänskligheten syns inte", skriver du.

Det var så såg jag min Jesus. Han var enkelklädd i sin ljusklädnad men hade tusenfaldigt mer pondus på annat sätt. Och hans "nerkomst" till mitt lilla rum lät som en jordbävning/himlabävning. 

Anmäl
2014-07-11 08:43 #20 av: yamher

den jesus vi känner till är knappast Ärkeängel Mikael typen, och det är inte så vi önskar att se honom heller.

Jag upplever att de på andra sidan får tillgång till det de behöver. Och jag tvivlar att Jesus är behov av vapen eller vingar.  Han är ju den han är och för oss människor ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-07-30 10:53 #21 av: alekta

Alphira, blir väldigt avundsjuk på dig som har fått träffa Jesus ;) önskar verkligen det skulle hända mig också, ber jätteofta Han ska komma, men än har inget hänt. Men sen tänker jag äsch han har nog inte tid med mig å bara titta in så där, men då kan han väl skicka en ängel som hälsar på istället :) Kram

Anmäl
2014-07-30 13:54 #22 av: alekta

#9 Mellina jag önskar också att du berättar mer <3

Anmäl
2014-07-30 22:21 #23 av: ALPHIRA

Kära alekta #21. Hjärta

Vet verkligen inte varför han uppenbarade sig för mig. Hade inte bett om det.

Det vet jag säkert att han är hos varje människa i alla fall.

Brukar inte citera Bibeln men säger som det står att "saliga är dom som tror fast dom inte ser". BlommaBlommaBlomma

Vi har fler sinnen än bara synen.

Anmäl
2014-07-31 09:04 #24 av: [Juel70]

"Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått 

änglar

 till gäster utan att veta om det." Hebr. 13:2

Anmäl
2014-11-15 08:11 #25 av: [Hukanson]

Såsom Jesus övervann döden så skall hela skapelsen övervinna döden ty Jesus är kommen på det alla människor skall frälsas till oförstörbarhet och evigt liv. På tredje dagen återställer han Herrens tempel på jorden och överlämnar så den försonade, förlåtna och förlösta skapelsen till sin Fader som skapade himlen och jorden och allt vad däri är. Vi lever nu på den tredje dagen och den andliga tillblivelse som inte nödvändigtvis ses som hans fysiska kropp.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2014-11-15 09:28 #26 av: [Juel70]

Alphira- Det står i Joh 20:29

Men vi som inte får se, hur har vi hjälp av Tomas Tvivlaren? 

Han fick se och kanske beröra Jesus. Men ändå är också hans ord en trosbekännelse. Det han såg var människan Jesus, det han bekände var Gud. Han utropade att den han såg var Gud, som han inte kunde se. Därför kan Jesus säga: "Du tror därför att du har sett mig".

Men så tillägger han det för oss mest glädjande:

Jesus sade till honom: "Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser." (Joh 20:29).

För om du ser och har alla dess bevis så byggs inte tron på tro. Det är tron som frälser - inte vetande

Anmäl
2014-11-18 19:25 #27 av: yamher

och aldrig har så  många människor dödas för en sådan sak som i Guds namn och för en eller flera människors tro. Och många har fått offra sina liv på grund av kyrkans män en gång i tiden i jakten på vetande så nog har de förstört en hel del. Inklusive deras tro på övernaturligheter som häxor.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-11-18 22:01 #28 av: [Hukanson]

De mörkermän som mördat för gud och kyrkans skull hade nog mördat än mer om inte kyrkan funnits och det är ju tragiskt att inte kyrkan nådde ut med kärleksbudskapet bättre men det kan ju lika gärna sägas om det samhälle vi lever i idag.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.