Ärkeänglar

Ärkeängel Rafael

2013-12-27 21:18 #0 av: yamher

 

                               
                                          Rafael

                     Gud har helat eller den Gud har helat

Identifieras ofta av oss människor med en smaragdgrön nyans.

Det som kännetecknar Rafael är hans förmåga att kunna få sjuka att läka. Det behöver inte enbart innebära fysiska sjukdomar utan även psykologiska och emotionella skador. Eftersom vi till viss del har samma själsubstans som de flesta djur så helar Rafael djuren också. Själen är lika viktig som kroppen. Han kan hjälpa oss att hela oss själva. Han bistår gärna vid healing och utlärandet av healing för den som har kunnandet och redo att lyssna.

Rafael finns med i både judisk, muslimsk och krisen tradition som ärkeängel. I muslimsk tro är han också den som ska blåsa i hornet då domedagen gryr. I bibeln omnämns han som ängel som kom till Adam och varna honom från att äta av livets träd och konsekvenserna. Utifrån det har det förekommit eller förekommer det att han också skulle vara den skyddsängeln som vakar över livets träd.

Han var också den budbärare som gick med "de goda nyheterna , av stor glädje och lycka, som var för hela folket" till herdarna men även ytterligare tillfällen i bibeln då han hjälper till att hela eller läka.

Avbildas ofta med en fisk och pilgrimsstav (som symboliserar beskydd).

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-12-29 00:18 #1 av: Tarotstollan

Lika intressant som med de andra ärkeänglarna.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-12-29 14:23 #2 av: CarolinaE

Tack snälla Yamher !Blomma

Jag älskar att läsa om ärkeänglarna ! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.