Olika platser i himlen

Vad är himmelen?

2017-01-20 01:04 #0 av: [Hukanson]

Människor har i många många hundra år haft föreställningar om himmelen och vad himmelen är. Vanliga människor har fått nöja sig med att lära sig vad religionen sagt om himmelen och det blev de kanske inte så mycket klokare av annat än att de kunde tro, tro på en fortsatt existens efter köttets död...en uppstigning till himmelen...där allt det goda fanns...en belöning för att man härdat ut...varit dygdig och följt religionens lära. Men det var egentligen bara en tro på det berättigade i att lyda överheten utan att ifrågasätta alltför mycket.

Prästerna och heliga män däremot hade ju till uppgift att förstå verkligheten bakom orden...göra sig en egen personlig erfarenhet av sådana begrepp som himmelen och vad en tillvaro i himmelen innebar. De förstod mer av andevärlden och dimensionerna. De förstod mer om karma...lagen om orsak och verkan. De förstod mer om ljuset...intelligensen från himmelens höjder. De förstod att religionen inte var en fantasi utan en allvarligt nödvändig del av människans existensvillkor. Religionen var till sin natur Kärlek och alla former av missbruk väldigt beklagliga.

Idag har många av oss en så stor förståelse av det andliga att vi nästan kallar oss vetenskapare för att vi förstår att andevärlden måste vara Sanning om den ska ha något berättigande alls. Himmelen måste vara sant existerande, ha en sann lag som håller ihop den och vara sant organiserad i olika dimensioner och boningar, platser och planeter. Vi förstår att vi själva måste vara andliga varelser bakom vårt kött därför att annars kan vi ju inte ha någon framtid i en andlig himmel. Men liksom prästerna förr inser vi att den fria viljan är orsaken till att vi kan skilja oss i ett upstigande till himmelen som verkan...en stiger högt och andra stiger lågt och några stiger inte alls.

Hur tänker du om detta?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-01-21 21:42 #1 av: Gyllenevishet

Himlen är paradiset. Ett magiskt paradis av ofantliga dimensioner. God som ond kommer dit först efter att mörkret som finns i alla människors hjärtan försvunnit. Därför är det ett paradis för att alla är goda i himlen. Det enda helvete som finns är här på jorden. Varför det är jobbigt på jorden för somliga är för att gud är ensam mitt i oändligheten. Gud är ledsen och försöker få förströelse som passar hans sinnesstämning. Därför finns det krig smärta och obehag. För gud är allting alla människor djuren naturen planeterna solarna galaxerna och tomrummet imellan dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.