Jesus

Himlen på Jorden

2017-09-03 22:12 #0 av: [Hukanson]

I begynnelsen var Jorden i Himlen.  Planeten var öde och tom, ett universellt mörker låg över vattnet men av en vilja blev livet till och arterna i miljontal bredde ut sig på en levandegjord planet. Någonstans på jorden - kanske i Irak -  blomstrade en underbar trädgård , en lustgård, där en människa blev till som en medveten och arbetsför person. Han levde Himlen på Jorden därför att allting var andligt men verkligt för honom. Han levde tillsammans med en mäktig gudavarelse som såg ut som en människa men ändå Skapare av människor. Gudamänniskan skapade en kvinnlig klon? av mannen som fick sällskap därmed men blev förförd av henne att vara olydig och trotsa en regel given av Gudamänniskan.  De blev därför bägge utdrivna ur den andliga trädgården att leva i den tomma fysiska världen av arbete och barnafödande - ihågkommande de profetiska orden att en gång långt i framtiden skulle de få komma tillbaka till den andliga himlen på jorden och åter bliva som Gudamänniskan.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/757604?programid=1320

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-09-03 22:23 #1 av: [PeterTM]

Skapelseberättelsen är väl redan sedan länge ansedd som icke trovärdig även inom kristenheten? Att Eden bara var en trädgård, att det fanns gott om andra människor osv. Hur skulle Adams barn annars ha kunnat skaffa egna barn?

Anmäl
2017-09-03 22:40 #2 av: papa-bear

rent genetisk är ju adam och eva tvillingar, så kain och abel och resten av syskonen, som tydligen är åtskilliga, är frukten av incest, och om den familjen var de första människorna, var kom de som adam och evas barn gifte sig med och fick barn ifrån, hade gud något på sidan om som det inte står något om i bibeln, eller hur gick det till? det är väl som vanligt, de religiösa ändrar sig och sina trosuppfattningar utifrån hur allt mer i de religiösa skrifterna ifrågasätts och motbevisas av modern vetenskap.

Anmäl
2017-09-03 23:01 #3 av: [PeterTM]

#2 Jo jag är helt överens med dig och inser förstås att alla religiösa går med världens största skygglappar som utgår ifrån att just deras gud av alla 3000 eller så som människor hittat på över tid, är den rätta.

Jag tänkte bara vara lite nyfiken just på TS inlägg specifikt med tanke på att jag sett program på TV där både religiösa förespråkare och teologer avfärdat skapelseberättelsen.

Anmäl
2017-09-11 08:26 #4 av: [Hukanson]

Det är kanske väldigt vanligt att man tycker att allt "ovanför" vår bio-fysiska värld är himlen men så enkelt är det inte egentligen. Den värld som är ovanför vår biomateriella värld är Astralvärlden eller som den egentligen heter Andevärlden. Där bor alla i Ljuset av Sanningens visdom och hålls i ordning av änglarna som är utstrålningar av Herren.  Men sen finns det en värld ovanför denna värld som är den egentliga Himlen - där Gud Fadern har sin boning och allting regeras av Hans Kärleks värme.  Här i Himlen finns inga religioner för allt lever i Gud Faderns kärlek och allt är utstrålningar av hans vilja.

Så om vi tänker oss ett Himlen på Jorden så betyder det egentligen en världsordning av Faderguds teokrati - något som Uppenbarelseboken profeterat ska komma ung år 3000 eKr.


Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.