Etikettgud
Läst 6309 ggr
J-Artur-K
2013-11-22, 17:57

Gud

Här kan vi diskutera om Gud. Glad

Hur har ni upplevt Gud ? Vilka känslor har ni fått när ni har upplevt Gud ? Hur kände ni som att Gud var när ni har haft kontakt med Gud ? Glad

Mina upplevelser med Gud har varit att man känt att det här är Gud. En man med sanningens röst. En man med visdom att så här är det. Ingen tvekan om det han sagt att så är det. Som en fader som pratar med sin son. Hjälper sin son att hitta rätt i livets resa. En övertygande röst som man bara vet att så här är det. Värme och trygghet som omfamnar en med kärlek och man vet bara att man är inte själv fast man är själv där man står just då. På grund av att mannen som är Gud visar med övertygelse att han hjälper en att hitta sig själv och han hjälper en att finna den rätta vägen för en om man tillåter han att hjälpa en Glad

Här kan ni dela era upplevelser med Gud eller bara diskutera om Gud 

 SolGladSol

              Bild : Copyright information: 

        © Kovalenko Inna - Fotolia.com

Gud

Ny dag nya möjligheter

[Lindyhop]
2013-12-09, 09:13
#1

Jag pratar/ber till Gud varje dag och han svarar och hjälper mig hela tiden med det som jag ber om. Tyvärr är det väldigt privat och något mycket fint så jag vill inte ge några detaljer förutom att jag är oändligt tacksam för detta. Jag försöker vara väldigt noga med att inte bara be utan också tacka. Jag upplever Gud som en man och en far. Han är inte dömande utan förstående och kärleksfull. Det är vi själv dom dömer oss, inte Gud.

ALPHIRA
2013-12-10, 01:51
#2

Lindyhop ❤️. Jag upplever Gud också so en an och en far. Och att han inte är dömande utan kärleksfull.

Sedan skiljer dina och mina tankar lite.

Jag tror att han är OERHÖRT RÄTTVIS. Han godkänner inte om vi gör fel! Det som är fel, det kan vi känna i vårat samvete, Om samvetet pratar, då är det Gud som pratar.

Han kan läxa oss om vi inte lyder samvetets röst.

Hur läxar han oss? 

En kärleksfull far gör något så att vi lär oss läxan, ibland kan han till och med vara lite hårdhänt. Men inte mer än vi tål och orkar.

CarolinaE
2013-12-10, 08:23
#3

För mig är Gud oerhört kärleksfull som inte på
något sätt dömer eller  kräver att man ska frukta
Honom.  
Gud är ren KÄRLEK.

Han gav oss det finaste han kunde ge oss, en fri vilja
och därför så ställer han inga krav på oss.
Tycker därför det är så ledsamt när det domderas ut
att människan är född i synd och skall frukta Gud och
hans lagar.
Vilken Far vill behandla sina barn så ?

I Bibeln framställs han på  många ställen som
en grym tyrann men tror att det var Prästerskapet,
som ansåg sig som så mycket förmer, som tvingade
på folket denna tro för att på så sätt få högre makt
och skrämma folket för att lyda deras krav och förvänt-
ningar.

Och som sagt, för mig är Han ren KÄRLEK som
älskar sina barn och aldrig vill oss något illa
varken med hot eller andra bestraffningar.

mona43
2013-12-10, 08:34
#4

Håller med dig CarolinaE, det är folket genom tiderna som skrämt upp varandra med att gud skulle straffa dem om dom inte gjorde på olika vis.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

[Lindyhop]
2013-12-10, 08:39
#5

Tack CarolineE det är precis då det känns i hjärtat mitt, inga hot och bestraffningar från min Gud utan kärlek, uppmuntran och stöd i massor om man ber om det. Däremot känner jag att det är viktigt att tacka när man får hjälp och det är för jag tror Gud blir glad (lite barnsligt uttryckt jag vet) och uppskattar gensvar och att man är tacksam. Har inget med straff och sånt att göra utan mera ge och ta. Ungefär.

CarolinaE
2013-12-10, 10:07
#6

#5 Lindyhop, Du har helt rätt, det är så lätt att
glömma att tacka när man har fått hjälp. Och jag
känner precis som du, att Han blir glad och uppmuntrad
när man visar sin tacksamhet och bara inte bara tar för
givet. ❤️

[Kathja]1
2013-12-10, 23:03
#7

Gud är allt, och Gud är gott och kärlek - inget annat. När hen skapade allt så skapade hen det i kärlek, med kärlek - läs i skapelseberättelsen..

I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet.  Gud sade: ”Ljus, bli till!” Och ljuset blev till.  Gud såg att ljuset var gott, och han skilde ljuset från mörkret.  Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen. (1 mos 1-5)

För varje del som Gud skapade tittade hen på det och såg att det var gott. Det var inte gott ibland, eller till en viss det utan det var gott. Sedan har vi fått den fria viljan och kan välja att gå med Gud, med andra ord se det goda i livet, eller att gå utan Gud och då leva i en illusion om att det finns något annat än det som är Gud.

Det är med det där som med ljus och mörker - mörker är inget i sig själv, det är enbart en brist på ljus. Skrattar

ALPHIRA
2013-12-10, 23:22
#8

Känner ett behov att förklara med några ord vad jag menar att Gud är rättvis och att han "läxar" oss som jag sa.

Jag menar inte att han straffar oss i ordets vanliga mening. Men han pratar genom vårt samvete. Och om vi får ett "dåligt samvete" (vilket var och en har säkert fått vid något tillfälle) då KAN man känna det som ett straff. -NÄR GUD SER att vi KÄNNER i vårt samvete att vi t ex gjort något fel eller ångrar något, då är han "nöjd"…En kärleksfull far uppfostrar eftersom han vill oss väl men skadar oss aldrig.

[Kathja]1
2013-12-10, 23:34
#9

Jag tror nog allt att det är vi själva som ger oss dåligt samvete. Har svårt att tro att Gud skulle ha något intresse i att ge oss något annat än det som är i gott. Däremot är hela skapelsen gjord enligt principen orsak och verkan - gör si och det blir så. Få dåligt samvete- ångra dig -må bättre. Såga dig i foten -få ont.

ALPHIRA
2013-12-10, 23:48
#10

Kathja. Håller med om orsak-verkan -teorien fullständigt.

Men jag mår absolut inte bättre om jag fått dåligt samvete. Innan jag gjort "rätt för mig". Då känns det mycket bra (innerst inne!).

Vad är samvetet enligt dig?

Några säger att samvetet är "ens högre jag" eller "guiden som talar". Vissa säger också att det finns inte något som heter så.

J-Artur-K
2013-12-10, 23:53
#11

Om man gör något dåligt kan ju gud säga till en att man måste sluta med det. O ge en varning för ens egna bästa så jag tror gud kan sända en dåligt samvete om det behövs med. Men allt är för ens bästa.

Ny dag nya möjligheter

J-Artur-K
2013-12-11, 00:08
#12

När jag säger varning menar jag inte att han gör något annars. Jag menar att  han varnar en att man är ute på farlig bana att man måste ändra det man håller på med annars går det åt skogen. Sådan varning kan han sända fast det kanske inte är vanligt att han ger varning för framtiden men han kan göra det. Allt han säger är inte kärlek o värme. Han kan vara mycket tydlig i allvarliga saker att så här är det o mycket allvarlig att nu är det seriöst detta måste ändras på men att det är kärlek o värme iblandat i det men att han är mycket allvarlig i det han säger att han nästan beordrar en att man måste göra något åt saken. Som en fader som beordrar en son och fadern är mycket allvarlig i det han säger. Men man har det egna valet men på grund av det är gud och man vet att det han säger är sant blir det en uppenbarelse för en. Att man vet att man måste göra det han säger annars går allt åt skogen som han säger att det kommer göra annars.. Så finns olika saker i gud. Bara för att man inte sett en sida hos han betyder det inte att den inte finns heller. 

Men anledningen att han ger den varningen är ju på grund av han kärlek till en fast situationen är allvarlig o en beordrande röst säger det så säger han det på grund av kärleken han har till en för att han vill ens bästa 🙂

Ny dag nya möjligheter

ALPHIRA
2013-12-11, 00:28
#13

Artur. Håller med dig.

Har själv hört Guds röst med mina fysiska öron. Och den rösten var som den beskrivs i bibeln. Den går egentligen inte att beskriva, den måste upplevas.

Första gången var rösten VARNANDE. -Att jag får inte hålla på vad jag höll på med.

Andra gången var rösten UPPLYSANDE. -Fick mycket information om honom under en sekund.

Gud älskar oss men uppfostrar med olika metoder. Han känner var och en så väl att han vet vad som krävs för att var och en skulle förstå vad han vill för vårt bästa.

J-Artur-K
2013-12-11, 00:43
#14

#13 Ja jag fick varnande , upplysande vad jag måste göra och resultat av när jag gjort det sedan konsekvens av om jag inte gjorde det. Var extremt tydligt. 

Resultatet som skulle hända av det han sade vet jag stämmer på grund av att jag gjorde det han sade  och jag tror själv att allt hade gått åt skogen om jag inte gjorde det han sade. 🙂

Ny dag nya möjligheter

ALPHIRA
2013-12-11, 00:58
#15

Så kan det gå.

J-Artur-K
2013-12-11, 01:06
#16

när inte haspen är på. 🙂

Ny dag nya möjligheter

ALPHIRA
2013-12-11, 02:07
#17

😃

Jo men allvarligt talat så Guds röst är "extremt tydlig" som du säger.

Måste fråga en person om han tillåter att jag berättar en gudsupplevelse han haft. Han har berättat detta möte med Gud bara för en person (mig) förut. Han törs inte, han tror alla tror han inbildar sig.

Men så är det inte.

[Kathja]1
2013-12-11, 07:14
#18

Eftersom jag tror att Gud inte är frånskilt mig så blir det som är Gud, även jag. Den där rösten som talar mig till rätta, om man nu hör en sådan är lika mycket min egen röst, som min mammas röst, som samhällets röst som Guds röst - då allt är Ett.

Viktigast är att följa den rösten som leder till KÄRLEK då det är meningen med allt. Då vi alla är skapade till fria varelser finns det inget rätt eller fel då det kommer till detta  - allt bara är. Men vissa saker leder mig till harmoni och andra inte och det har att göra med vad mitt inre där och då behöver för att leva i kärlek och harmoni.

Mitt samvete är med andra ord en sörja av allt, men oftast tror jag faktist att det kan bestå av en massa inlärda "så här ska man göra" - med andra ord saker som andra säger är rätt eller fel.

Viktigt är att ALLTID i alla lägen väga det man gör, både det man fyiskt gör och det man tänker, mot frågan - leder detta mig till ett ETT med Gud? ❤️

J-Artur-K
2013-12-11, 09:57
#19

#18 Förstår vad du menar tro jag. Det stämmer det du säger om rösten det du säger i min åsikt. Det vi pratar om i alla fall jag är när man tar fram en djupare röst ifrån han att man är i en djupare diskussion där man använder mer energier så hans röst formas tills hans mer personliga röst i min åsikt. För den rösten är ingen röst jag hört förut inte jag ingen annan jag har möt. Så den rösten ser jag som hans personliga röst. Men som du nämner kan han använda annan röst som min egna röst 🙂

Jag kanske missuppfatta dig nu men jag själv personligen tror att leva ett liv ett med gud att man formar sitt liv som leder till gud inte passar alla. Att allt man gör är saker som lever till gud inte är nödvändigt för att få ett mycket bra liv och få bra kontakt med gud. Det känns i min åsikt som en överkurs man inte behöver för att uppnå gud och inget som behövs för att få kontakt med han. (Nu menar jag att man formar sitt liv ett med gud i vardagen) Han vill ju ha kontakt med oss och vi behöver inte leva ett liv så vi formar våran vardag för att få kontakt med han fullt ut. Det är ju inte att han ställer krav detta måste du göra för att få kontakt med mig. Men om man formar sitt liv så man får inre harmoni sedan spelar det ju ingen roll vad man gör för att få det bara man mår bra själv och har den inre harmonin så blir det ju lättare att man får kontakten. Det jag menar är att man behöver inte forma sitt liv för att bli ett med han. Det man ska tänka på är att forma sitt liv för att må bra själv så man får inre harmonin då blir kontakten bättre med han på grund av att man själv mår bättre. Jag själv tror att gud själv tycker det viktigaste är att vi själva ska leva ett bra liv med harmoni och anser att vi inte ska vara tvungna att forma våra liv efter han för att få hans kontakt.

Finns ju dom som tar droger och är inne i kriminalitet som har kontakt med gud med. Så finns ju inga regler vem gud har kontakt och hjälper. Men i det fallet är det ju att han försöker hjälpa personen ur det hela. Gud kan ju ha kontakt med vem som helst så länge personen vill ha kontakt med gud eller tillåter gud att kontakta personen. Så i min åsikt finns det ju inga regler vem gud har kontakt med precis. Anser han att personen behöver guds hjälp så kan han nog ta kontakt med vem som helst. 🙂

Ny dag nya möjligheter

yamher
2013-12-11, 13:53
#20

samvete tycker jag är ett sätt när vi inser att vi har gjort något fel (eller inte gjort det rätta). Något vi har för att straffa oss själva.  Möjligtvis skulle Gud och de andra på andra sidan kunna nyttja den men inte styra. Tror inte själv på att ett högre jag som skulle ge oss dåligt samvete för vi lever här o nu och vi måste få lov att lära oss saker i våra liv. Begår vi misstag måste vi få hantera det. Det är i så fall högra makter som kan påpeka rätt o fel. Men det blir man varse om. Om någon tex utger sig för att vara speciell som att vara Gud, gudomlig, ängel eller liknande och agerar på ett sätt som skulle skada andra (eller utnyttja) så blir man varse om det man har gjort. Antingen i detta livet eller möjligtvis senare.

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-11, 15:36
#21

#19 Jag tror att en stora skillnaden är att jag ser Gud som en del av mig medan du ser Gud som något som är utanför dig.

För mig är Gud i allt, Gud är Livet och jag kan inte leva ett liv utan Gud - jag kan bara leva ett liv utan att se Gud. Men det är som att säga att elefanten i rummet inte är där bara för att jag blundar.

Därför finns Gud för alla, men alla finns inte för Gud. Många väljer bort att se Gud som det Gud är - allt annat än den vita gubben bland molnen, allt annat än den Gud som fåra kyrkor ofta förespråkar. Det är bara en flisa av Gud.

Gud är det renast i dig, Gud är ljuset och kärleken. Men det fyller inget egensyfte för Gud att du ska göra rätt, därför försöker inte Gud att tala om för dig när du gör "fel" genom att tex ge dig dåligt samvete - för det skulle gå emot vad hen har sagt - vi har den fria viljan. Och har vi fått den fria viljan så har då kan vi inte göra fel, men vi kan välja att inte leva med Gud, att inte se hen i dess skapelse.

Neal Donald Walsh, bland många, skriver om just detta i sina Samtal med Gud böcker.👍

J-Artur-K
2013-12-11, 16:22
#22

#21 Då har du tolkat mitt seende i det hela  fel för det du nämner är hur jag ser det som 🙂 Ärbara samvetet som jag har en liten annan åsikt. Men är ändå samma tanke sätt som du på sätt o vis. Vi alla har rätt till våran egna vilja. Men som jag sade tror jag gud kan ge en dåligt samvete om det behövs för skydda en om det behövs. Inte för att styra vårat liv mot något vi egentligen vill utan att för något som vi inte vill ska hända ska hända. Att vi kan få dåligt samvetet så vi ändrar våra planer så vi gör något annat så en händelse inte händer för att skydda oss. 

Samma med att vi känner på oss att idag ska jag inte åka bil i dag ska jag åka tåget sedan kan man se att det var en stor trafik olycka efter vägen man skulle åka , eller vad som helst annat som gjorde att man kom undan något hemskt som kunde hänt en. 

Är det jag menar med att om gud  kan undvika att något tragisk händer en. Att man slipper en olycka som man skulle dö av eller annat och han har möjligheten att ge dåligt samvete för något som har hänt tidigare så att man på grund av det ändrar sin dag gör om den så att man genom det slipper olyckan och överlever. Då tror jag faktiskt gud kan ge en dåligt samvetet för då anser jag att han styr ens liv som man vill ha det. För jag vill leva o han vet vad som kommer hända så han styr ens liv åt rätt riktning då som jag vill ha det men just vid det tillfället så vet jag inte vad som kommer hända men om jag visste det skulle jag inte göra det så därför måste han göra något som till exempel ge dåligt samvete för något som hände förut så jag ändrar min plan vad jag ska göra. (Inte för att jag tror samvetet är första han använder sig av men någon gång kanske är det som är det bästa vid ett tillfälle för att få kontakten) . Var därför jag skrev att jag tror han kan ge dåligt samvetet om det behövs med men för ens egna bästa. 🙂

Vi har ju den fria viljan men han kan säga vad vi måste göra om det behövs med. Eller vad vi måste sluta med om det behövs och vara extremt allvarlig men säger det med kärlek men är allvarlig när han säger det 🙂

Ny dag nya möjligheter

yamher
2013-12-11, 16:27
#23

tror inte på den fria viljan utan snarare valfriheten.

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-11, 16:45
#24

Artur - och där tror vi som sagt olika.

Yamher - vad är skillnaden tänker du?

J-Artur-K
2013-12-11, 16:50
#25

#23 Menar du att vi har alltid vårat egna val. Gud kan leda men vi gör alltid slut beslutet själv ? 🙂

Ny dag nya möjligheter

J-Artur-K
2013-12-11, 16:51
#26

Ja det är i princip omöjligt att ha samma tro i allt 🙂

Ny dag nya möjligheter

[Kathja]1
2013-12-11, 17:03
#27

Nej visst är det så. Och jag kan tycka att det är intressant att se hur olika människor uppfattar en sak på så olika sätt, även om det nog ofta är så att vi bara uttrycker oss olika om samma sak.

Men för mig är nog essensen i min tro just detta att vi alla är ETT, att Gud är ETT med OSS. Inte jag en, du en, Gud en. Där i ligger en styrka, där i ligger att det i alla lägen är JAG och ingen annan som ytterst styr mitt liv.

yamher
2013-12-11, 20:56
#28

jag tvivlar på att vi kan göra vad vi vill. I så fall skulle våra livsöden eller uppgifter vara meningslösa. Däremot kan vi ha valfriheten. Att du står inför valet.  Extremt exp. Du kan välja att mörda någon eller att inte göra det. Fri vilja så skulle du få mörda. Att det är okej. Valfriheten innebär att ett kan vara rätt och ett kan vara fel.

Fri vilja förutsätter att allt är möjligt. Något som jag hävdar det inte är. Det är något vi människor hävdar att vi har för att vi ska känna oss mer än ett djur, mer speciella. Livrädda att vi saknar värde eller betydelse. Genom att ha fri vilja så kan vi bestämma över våra egna liv. Men det gör vi inte. Speciellt inte med tanke på att vi dessutom är flockdjur och idag lever i samhällen och skapat oss en civilisation fullt med lagar och regler.

Om allt skulle vara möjligt så skulle alla kunna lyckas. Men det finns fullt av talanger som inte lyckas. Det finns massor som trots allt aldrig sker trots den s.k. fria viljan. Men visst vi skulle kunna leva efter att det är sant men ändå kommer våra liv inte bli alltid som vi vill.

Vi kan välja att gå ner att leva eller möjligtvis säga att vi inte vill men vi kan inte fritt välja att det livet vill jag leva.

# 25 leda vet jag inte, snarare passar in i ett jätte stort maskineri. med högre syften, syftet med dig o mig, själens alla olika syften, skyddsänglar, andra sidans osv. Det e för stort och för mycket för att bara baseras på fri vilja, attraktion (LOA) eller annan form av total frihet.

Alis volat propriis Oskyldig

TezzD
2013-12-11, 21:18
#29

👍

Gud är mäktig… kärleksfull, kraftfull, bestämd och lojal.
Valfriheten tror jag också på. Låter bättre än fri vilja.

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

[Kathja]1
2013-12-11, 21:20
#30

# 28 Jag tror att anledningen till att människor inte lyckas med det de drömmer är av helt andra anledningar än att vi inte har möjligheten. För mig är det självklart att vi alla kan göra vad vi vill, men självklart blir det olika konsekvenser av de olika valen. Det är ju faktiskt som så att du kan gå ut på stan och ha ihjäl någon, u har den fria viljan att välja det. Men återigen alla val får konsekvenser och att välja just att ha ihjäl en annan människa är ju inte att leva i kärlek direkt. Men samtidigt finns det tillfällen då man skulle se det som okej, eller iaf inte så illa, om någon hade ihjäl en annan människa. Som ex om du ska skydda dig själv, eller dina barn. Att tro att vi inte har den fria viljan innebär att man väljer bort det egna ansvaret, för om jag inte kan välja mitt liv så innebär det i realiteten att du antingen styrs av någon/något annat eller att allt bara bli, helt utan mening eller mål. Hur tänker du att ditt liv skapas? Vem styr?

TezzD
2013-12-11, 21:23
#31

Valfrihet, Fri vilja. Två lika saker men ändå så annorlunda, jag tror att du missfötstått #28 där Kathja-R 🤔

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

[Kathja]1
2013-12-11, 21:26
#32

Sant Rosalee, skulle ju ha sagt det med - Just den fria viljan handlar just om att välja Gud, eller välja bort Gud. Inte krångligare än så. 😉

TezzD
2013-12-11, 21:31
#33

😃

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

TezzD
2013-12-11, 21:58
#34

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

ALPHIRA
2013-12-11, 23:52
#35

#27 Kathja-R. Jag tror inte Artur här tidigare och inte jag heller menade att Gud STYR vårt liv.  Snarare menade Artur och även använde ordet "SKYDDAR".

Är själv lite inne i yamhers tankebanor ang valfiheten. Jag tror det hela är så stor och komplext helhet alltihopa. Gud möjligen har en plan för mänskligheten och det skulle kanske bli en katastrofal soppa om det endast vore människors fria vilja som rör i kastrullen.

ALPHIRA
2013-12-12, 01:42
#36

Om vi tänker på Gud och hans "makt"…

Om man tror på Gud så tror man nästan per automatik att han har makt av någon slag, eller…?

Eller är Gud BARA KÄRLEK och ingenting annat?

Själv är jag inte SÅ Bibeltrogen men vill minnas det står att han befaller änglarna göra på ett visst sätt, göra som han vill.

Har Gud "makt" bara i Himlen och kan inte styra och ställa här på Jorden?

Har han verkligen ingenting att säga till till sina jordiska barn, likväl som han säger till sina himmelska barn…?

Jag tycker fortfarande att han älskar oss, skyddar oss och visar oss vägen. Och det kan han göra på många olika sätt, inte bara genom att älska.

[Kathja]1
2013-12-12, 07:08
#37

Det kan hända, men det vet han kanske bäst själv. Och även när någon skyddar oss har vi ju i slutenden valet att följa det eller inte.

Det står också att Gud är god och kärlek, det står att han gjorde skapelsens olika delar och han såg att de var goda. Hen är början och slutet, m.a.o allt.

Och dessa saker är enligt mig grunden i allt, och genom dem bör man filtrera resten av det man läser, eller tänker, så att det finns en röd tråd. Allt behöver gå ihop med att allt är gott, Gud är kärlek, Gud är i allt, och vi har den fria viljan att se Gud - m.a.o leva enligt Guds "önskan" eller inte.

Men jag har svårt att tro att det skulle finnas ett egensyfte hos Gud att vi väljer att se/följa henom. Däremot så blir vårt liv utefter våra val. Väljer vi att gå med Gud kommer vi att få ett liv i kärlek och harmoni.

Allt det där är ju även vad Jesus gör och säger - vägen går genom honom.

Och för min del är det en tröst, jag vet alltid hur jag ska välja att leva mitt liv och jag vet alltid vad utfallet kommer att bli när jag går med Gud.

yamher
2013-12-12, 09:52
#38

nja du skriver själv: välja gud eller inte välja gud. Fria viljan så skulle du kunna skapa en egen Gud. Det är rätt stor skillnad. Att döda; du måste ändå ta beslutet att utföra handlingen där o då. Och det du nämner om rätt o fel. Jag skrev aldrig att det du gör alltid är fel utan det kan lika gärna vara det du inte gör. Det betyder inte att något alternativ är fel eller rätt. Vi gör alltid val. Om du går en promenad kan du välja åt vilket håll du vill gå. Det innebär inte att något av alternativen är fel. Eller mer rätt. Men i frågan om att döda tex så handlar det mer om rätt eller fel. När du försvarar dina barn mot han som hotar dig så kanske du gör hela världen en tjänst (han kanske skulle döda eller förgripa många fler efter dig). Vi vet inte det. Du vet att det är fel att döda men du var tvungen för er överlevnad. osv (vi kan fortsätta hur långt som helst).

Med den fria viljan skulle du kunna skapa det livet du vill, precis som du önskar dig. Men det finns livsuppgifter för dig att lära som är personligt utformade för ditt lärande och ditt liv.

Men jag kan förstå att fri vilja och LoA går lite hand i hand. Du skulle kunna säga och vilja ha ett visst liv med drömhuset och drömjobbet. Inte omöjligt att du kan få det. Men det är inte säkert.

För mig finns det saker som andra sidan påverkar, saker som aldrig är menat att ske. Eller är menade att ske. Vi vet faktiskt inte vilket och det är poängen. Vi ska inte känna till allt.

Vi kan ta exp med att skaffa barn. Det skulle du kunna kalla din fria vilja och din största önskan.  Din vilja, även om tro kan flytta berg, garanterar inte att du faktiskt blir det.  Det finns fortfarande kvinnor (eller par överhuvudtaget) som aldrig kommer att bli gravid, mister sina barn eller ens får adoptera. Det kommer fortfarande finns dem som aldrig någonsin vill ha barn som trots allt blir gravida.

I mina ögon finns det uppgifter (olika för oss alla) som vi har, stora som små, det finns saker som ska ske i våra liv som inte har med oss själva att göra, som tjänar andra, det finns saker som faktiskt bara sker, och det finns saker som tjänar större syften än oss. Att någon inte får barn kan alltså handla om en fysiologiskt omöjlighet, psykologiska hinder, fixering, att få barn i rätt tid, att få barn fast man kanske själv inte skulle ha valt det, val vi själva gör, att stå för eller leva med konsekvenserna av våra eller andras val, att få gå igenom de utmaningar det kan vara (med tex konstbefruktning, svårigheterna att bli gravid, adoption, mista barn..).

Det finns så mycket runt omkring så utöver de orsaker vi själva kan ta reda på vetenskapliga forskning och undersökningar om vad som är meningen att ske eller inte. Det finns inte rum för fri vilja eller attraktioner hur mycket vi skulle se det var logiskt eller inte. Att bli våldtagen handlar inte om fri vilja eller straff utan att våldtagsmannen tog beslutet (valet) att våldta kvinnan. Hon kan inte ta ansvar för hans val. Han är den ende som kan ställas ansvarig för det han gjort. Hur hon väljer att hantera detta är däremot hennes beslut. Fast vi är också styrda av vårt samhälle, kultur osv. Dvs om hon tar livet av sig, blir gravid(behåller barnet, gör abort), osv. Sedan kan vi diskutera hur andra sidan ställer sig, agerar eller tänker. Om de anser att vi har mer att lära, om vi har handlat fel, om vi inte har förstått vad vi har gjort. Men det är en helt annan diskussion.

Så, ja jag anser att det är människan som har hittat på behovet av att ha en fri vilja, att vi skulle vara livrädda att lägga våra liv i andras händer eller att det inte finns något mer. Och det är okej att tro så länge det inte skadar dig själv eller andra. Viktigast är att leva …

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-12, 11:08
#39

Som jag skrev innan - den fria viljan är att välja att se Gud (som i att leva i kärlek, tillit och harmoni) eller att välj att inte se Gud. Och sedan får det olika konsekvenser beroende på de valen vi gör.

Men ytterst är det alltid JAG som skapar mitt liv. Jag gör valen, jag väljer att agera eller inte. Men det är alltid ett val jag gör. 

Sedan förstår jag ditt sätt att se det hela, för så ser nog de flesta på livet. Och det spelar mig ingen roll, jag ville bara tala om hur jag ser på Gud. ❤️

Ska vi sedan snacka om hur vi skapar våra liv så är det ännu ett steg i skapelsen. Och där håller jag med om att vi ska lära oss saker - vi ska lära oss att vara ett med Gud. Eller egentligen ska vi komma ihåg att vi är ett med Gud och vad det innebär. Och vissa av oss behöver många livs-vändor och det många kallar livs-läxor för att inse detta, andra lite färre.

Men vi får av Gud alltid det vi ber om - eftersom skapelsen är gjord på det viset - orsak och verkan. Problemet är att vi inte alltid vet vad det är vi efterfrågar.

Jag önskade mig tex när jag skilde mig för många år sedan att jag skulle hitta hem och bli hel. Fullt nöjd med att vara singel mötte jag en man… Efter många turer föll jag till föga, jag ville ju vara singel, och så visade det sig at han spelade en stor roll i min önskan om att bli hel och hitta hem.

Det är därför det alltid är viktigt att vara öppen för Guds gåvor, de kommer inte alltid i den formen vi kanske hade tänkt oss. Men be så ska du få - och Gud hör bön.

SHIAWASE
2013-12-12, 11:53
#40

Jag har inte sa mycket att tillfora diskussionen, eftersom jag personligen inte ser Gud som en Han eller hen, som ger oss nagot eller skapar nagot at oss,, och jag anvander mig darfor inte av ordet gud eftersom det ofta kranglar till sa mycket.

Var sjal ar en liten del av en mycket storre energi, vi ar en del av universum av alltet,, alltsa det som vissa kallar gud.

Nar det galler hur vi skapar vara liv och attraherar saker i var tillvaro, det kan handla om valdtakter, hemska saker, lycka etc etc. sa ar ju allting bundet till hela mitt JAG hela min sjal, hela min energi,,, om vi bara ser till livet som vi lever just har och nu i fysisk form, kan det vara svart att forsta varfor min sjal skulle valja att leva i fattigdom, att bli utsatt for brott etc. Men Det ar ingen GUD som utsatter oss for det ( gud som i en energi som har makt) utan det ar VI,, var sjal, vi som ar en del av alltet , som denna livstid ar valt detta liv,,, detta liv som vi aven paverkar har och nu med var fria vilja, och detta liv hanger ihop med alla tidigare liv,, (karma etc) det ar darfor vi inte kan forsta sammanhanget. Men det finns ingen ondska, inget straff i unviersum. Fast ofta det vi manniskor ser som "straff" "daligt" "fel" etc. ar egentligen inget fel,,,, for allt sker sa att VI (gud, universum, sjalen etc) ska kunna expandera. ALLA handelser ar nodvandiga,,,, Vi ar nu pa vag mot en hogre dimension,,, alla handelser som har pagatt och pagar i varlden,, hur hemska de an verkar, har varit nodvandiga for var expansion,, och var huvudexistens ar den icke-fysiska existensen,,, den fysiska existensen ar bara en kort vistelse for att kunna expandera vidare,,,,,~~~

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

J-Artur-K
2013-12-12, 12:36
#41

#40 Håller inte med dig där riktigt 

Vi har Hades han är ju guden över helvetet 

Finns ingen ondska där har vi flera vi kan ta upp Djävulen, hades , Döden , med flera 

Inget straff = Vi har helvetet som är ett straff 

Dom i helvetet är dom som står för den onda delen men helvetet är något som vi har förstått fel. Helvetet måste finnas på grund av dom har sina uppgifter som behövs. 

Men på sätt o vis är det fel att säga att dom är onda med fast dom är det för deras ondska behövs är en ondska som måste finnas. 

 Är brutala människor som mördare seriemördare som vid sin död inte ångrar sina synder och dom kan fortfarande vara stolt över det dom gjort. Då kan dom hamna i helvetet där dom får lära sig att dom har gjort fel att dom får se vad dom har gjort så att dom i nästa liv aldrig vill göra samma sak igen. Att lära sig av sina misstag att man ska förstå att det är fel. Men som sagt detta är inget vi behöver oroa sig för. För det händer i extrem fall och jag tror inte vi har någon mördare här inne på sidan. 🙂

Ny dag nya möjligheter

SHIAWASE
2013-12-12, 13:26
#42

OJ!!! #41,

Detta ar nagot som inte existerar i min verklighet och forestallning,,

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

J-Artur-K
2013-12-12, 13:31
#43

I min åsikt är det verkligheten jag har varit där flera gånger o träffat dom jag nämner o andra. Men vi människor är uppbyggda att vi ser det vi vill se. Tänker vi bara gott så märker vi bara av gott. Det jag har sett av helvetet har gett mig den uppfattning av att vi människor uppfattar det fel. Det måste finnas för den har en funktion som behövs.

Ny dag nya möjligheter

[Kathja]1
2013-12-12, 13:39
#44

Håller helt med Shia! Förutom att jag gärna använder benämningen GUD då jag talar om denna kraft/energi/Ett/Allt - eller vad man nu vill kalla det som Är.

Och Arthur - det svåra är att inte fastna i våra mänskliga och därmed begränsade förklaringarna på allt som är. Vi människor har ett stort behov av att stoppa in saker i fack och ha konkreta och tabara förklaringar på saker och ting och utifrån det har benämningar som det  du talar om kommit. För att vi med vår ofta begränsade uppfattning ska förstå och kunna ta det till oss.

Är det för luddigt och abstrakt är det många som inte fattar och inte kan ta till sig budskapet. 

Helvetet är ingen plats  - det är ett tillstånd. Gör saker som går emot din inre röst, ditt högre jag, som inte är att gå med Gud och du kommer att fylla ditt liv med negativa känslor av alla de slag. Du skapar ett "helvete". Men det är inget ställe dit du kommer efter du "dött" för att du har gjort "fel".

Det är ju faktiskt som så att frågar du tex en mördare så anser hen att denne gjorde det den gjorde för att det där och då var det bästa. Vem ska då kunna döma att det var rätt eller fel?

Vem är jag att tala om att någon annan lever sitt liv "fel"? Och återigen Gud dömer inte.

Läs gärna tex Neal Donald Walsh Samtal med Gud böcker. ☝️

Twinflamewolf
2013-12-12, 13:57
#45

Oavsett vad man kallar sin skapare så är det ju så att för att vi ska lära av våra misstag får vi ibland reprimander.Gud är ju den som vill vi ska lära och tar vi bara den universella lagen att det vi sänder ut kommer trefalt tillbaka och där har vi genast den kraften som styr och ger reprimander när vi hamnar fel.Nu är jag inte en anhängare av LoA men just den universella lagen tycks aldrig slå fel.

Människan fostrar sina barn likaså gör Gud med sina barn,oss.

Många förnekar att ett mörker skulle existera,jag gjorde det under många år tills för några år sedan när jag fick lära annat av andevärlden.Det finns en motpol i allt oavsett vad det rör sig om det kan vi tyvärr aldrig komma förbi sen är det ju självklart som så att ingen av oss vill att något ont över huvud taget ska existera varken i vår jordiska form eller olika platser i universum.

Neal Donald Walsh böcker har jag läst och förlåt men det var det absolut mest komiska jag läst nån gång,vek mig dubbel av skratt för den mannen kan jag omöjligt ta på allvar 😃

J-Artur-K
2013-12-12, 14:00
#46

Om det inte finns är det konstigt att olika personer har kunnat beskriva det lika dant om det inte finns. Så visst tror jag att det finns. Men vi människor är ju uppbyggda att vi inte vill tro på det så då är enklare att säga att man skapar det själv i huvudet. 🙂

Neal Donald Walsh anser jag blandar in sin egna tro i det han säger. Säger bra saker men lägger in sin egna tro hur han vill det ska vara i saker han säger med. Så hans böcker är inget jag vill läsa. Bara för att han är känd betyder det inte att han har rätt i allt han säger 🙂

 När jag säger att jag varit i helvetet o träffat dom jag nämner är det inte huvudet som skapar det. Jag har varit där genom astral resor och då skapar inte huvudet något som inte finns.

Bara för vi människor inte set eller haft någon koppling med helvetet betyder det inte heller att det inte finns. Varför skulle det inte kunna finnas. 

Filmen The Lightning Thiefh visar ganska bra hur hades är och hans kvinna persephone. Kan finnas ganska mycket sanning i filmer o myter. 🙂

Ny dag nya möjligheter

[Kathja]1
2013-12-12, 14:38
#47

Han var bara ett exempel av flera med samma budskap om någon nu skulle vara intresserad.

Och självklart existerar mörker, som en avsaknad av ljus, ondska som en avsaknad av kärlek. Men allt finns i oss  - inte utanför oss. Vi alla är ett och i detta ett finns det ljus och kärlek, men även mörka skuggor dit ljuset just nu inte når fram.

Att du (Twinflamewolf) inte är LoA anhängare men har anammat "som man sår får man skörda" eller som du sa det du ger får du trefalt tillbaka går inte ihop riktigt eftersom LoA är den universella lagen. Vare sig mer eller mindre. 😃Så det inte blir något missförstånd här.

Twinflamewolf
2013-12-12, 14:50
#48

LoA är ju ett påfund av människan och ingen universell lag vore den en lag skulle den fungera i alla sammanhang vilken den inte gör.Den kommer inte från andra sidan och universum utan är helt en uppfinning av människan själv.

Dessa platser finns rent fysiskt,det finns även väsen i både ljus och mörk form fullt existerande själar i olika dimensioner och sfärer så det handlar inte enbart om något som befinner sig inom oss utan helt andra väsen än den ljusa sidan.

SHIAWASE
2013-12-12, 15:03
#49

OJ!!! igen🙂 Intressant hur olika vi fungerar,,, for mig fungerar LoA i ALLA sammanhang ( alltsa INGEt pafund av nagot fysiskt,,naturlag!!!!), STANDIGT ,vare sig vi ar medvetna eller inte:))))❤️

Men som sagt,,, vi har alla vara vagar att ga,, och det finns inget ratt och fel~~ oerhort intressant att lasa allas tankar och funderingar🌺

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

[Kathja]1
2013-12-12, 15:17
#50

Visst är det! 😃

J-Artur-K
2013-12-12, 15:43
#51

Om det är LoA som säger att helvetet inte finns så har vi en sak där som inte fungerar i alla samman hang🙂

Om olika personer har kunnat beskrivit olika personer i himlen lika dant. Kunnat beskrivit helvetet lika dant av det dom har set där och känslor o upplevelser där.  utan att personerna har fått intryck av den andra personen. Kunna förklara klädsel på personer där som är lika dant som exempel. Utseende o allt möjligt 🙂Då kan man inte säga att det är huvudet som skapar helvetet anser jag. Då är det en dålig bortförklaring bara för att man själv inte tror att helvetet finns.Glad Man kan ju inte skapa samma upplevelser i sitt huvud när man inte har pratat om det mellan varandra. GladSå man tagit den andra personens upplevelser till sina egna. Men när man tar upp det så har man varit med om samma upplevelser men vid olika tillfällen 🙂

Ny dag nya möjligheter

Twinflamewolf
2013-12-12, 15:52
#52

Det är det som är intressant hur vi kan beskriva platser väldigt lika som andra astralrest till,vi har ju pratat en del om det inne på vårat dolda forum och man bli imponerad över hur det bara stämmer in.

[Kathja]1
2013-12-12, 15:56
#53

Så är det, och lika ofta blir det galet för att vi använder olika ord, eller oren har olika innebörd för oss. Det viktiga för mig är iaf att hitta sin väg till ett liv i kärlek och harmoni, ett liv där man älskar sig själv och livet med allt vad det innebär. ❤️

ALPHIRA
2013-12-12, 16:58
#54

Kathja-R, du skriver i #44:

"Det är ju faktiskt som så att frågar du tex en mördare så anser hen att denne gjorde det den gjorde för att det där och då var det bästa. Vem ska då kunna döma att det var rätt eller fel?"

Har själv pratat kanske med ett 30-tal personer som tagit livet av en annan människa.

Jag har inte hört att någon av dom skulle ha tänkt som du tror dom tänker.

[Kathja]1
2013-12-12, 17:10
#55

Du menar att de då de begick brottet  gjorde något som de ansåg gick emot vad de själva ville, det har jag faktiskt svår att tro. Att de senare "insåg" att de kanske skulle ha låtit bli är annan sak. Men det var det jag talade. Och jag har också talat med människor både har mördat och begått andra brott. Min erfarenhet är att de faktiskt för att kunna fortsätta leva ofta forsätter att anse att de gjorde rätt.

Helt ot, men jobbar du med mördare eftersom du har mött så många? Blev lite nyfiken.

J-Artur-K
2013-12-12, 17:23
#56

#44 

Vi har ju som exempel dom tio budorden och där har vi 5:e budordet som är.    Du skall inte dräpa. 🙂

Ny dag nya möjligheter

J-Artur-K
2013-12-12, 17:33
#57

Man kan ju inte ta o säga att det är rätt att döda en människa om det inte 'är självförsvar eller liknande. Man kan ju inte gå runt och döda människor. Var det rätt för hitler att sända judar till gaskammare bara för att dom var judar? Självklart kan mördare ha gjort fel fast dom anser att dom gjort rätt. 🙂

Ny dag nya möjligheter

Twinflamewolf
2013-12-12, 17:53
#58

Vi kommer in på väldigt djupa ämnen när vi talar om mördare för vad vet vi vad dom tänkter,hur dom är funtade i sina tankar.Ligger sjukdom bakom,droger mm vi vet så ofattbart lite om vad som verkligen pågår inom en sån person.

Men handlingen oavsett orsak är ju inte rätt och det straffar sig både andligt och fysiskt.Gud vill ju alla ska uppnå medvetenhet och förändring så även en mördare.Uch tycker det känns hemskt att skriva om men att Gud skulle bara rulla tummarna och säga att allt sånt skulle vara förlåtet det kan jag aldrig tro utan det kommer någon form av straff där förhoppningsvis en sån människa gör förändring.

Katja jag är helt enig med dig i orden att hitta sin väg till ett liv i kärlek och harmoni och det är ju det vi strävar efter men vi måste också se att det finns annat i universum.Inte vara blinda för den existens som tyvärr finns,ljuset vinner alltid i längden men mörker kan förgöra så enormt och att vara blind för då blir man lättare en måltavla än om man är medveten och kan skapa beskydd.

Men självklart är ljuset och kärleken den strävan dom flesta av oss har men vi måste också vara vakna för vad som verkligen finns och inte gå med skygglappar på.

yamher
2013-12-12, 18:02
#59

Om Loa existerar skulle du kunna överleva döden. Du skulle kunna bli gravid trots att det skulle vara fysiologiskt omöjligt. Vi pratar inte om ett mirakel som andra sidan utför utan vad lagen ger dig. Det samma gäller pengar. Någon måste betala för din önskan om hus, pengar eller liknande. Lagen kommer aldrig att se skillnad på vem som betalar. Eftersom lagen själv inte trycker upp pengar menar jag. Så önskar du dig 500 till mat så skulle den ta det från vem som - kanske en som har det än mer svårare ekonomiskt än dig. Inte heller skulle lagen se skillnad på om du önskar dig 500 kr för du skulle inte ha pengar till mat annars eller 10 miljoner. Önskan är densamma. Eller med känslor (som en del hävdar att den bara gäller). Det skulle finnas många oäkta känslor, vilket jag vet att andra sidan inte står för. Att säga att du önskar att X ska bli kär i dig, betyder att X måste bli kär i dig, oavsett vilket liv denne lever sen innan, vad denne känner själv, och har du tur är känslorna äkta.

precis som tyngdkraften. Sparkar du upp två bollar så kommer båda bollarna ner. En kommer inte att bara fortsätta rakt ut i universum.

Det samma gäller med mannen ni tar upp. Beklagar verkligen att en person som genuint har kontakt med Gud kan missförstå så mycket. Och dessutom lyckas skriva massor med böcker av lite grann och rent önsketänkande. Jag har tagit de av en del av hans böcker och kommer fram till ungefär detsamma. Det mesta är säger emot sig själv. Ena stunden tex ska vi sträva efter att bli i ett med Gud på nästa sida så skulle Gud bli för ensam om vi lyckades. I hans texter som han hävdar att Gud har svarat framstår Gud som ensam och sällskapssjuk. Men han är verkligen inte själv på andra sidan. Önskar att fler faktiskt skulle våga ställa frågor, våga ifrågasätta saker som inte går ihop. Våga kommunicera med andra sidan (och då menar jag kommunicera inte formulera svaren efter vad man önskar att höra).  Det har blivit alldeles för vanligt idag, att tro sig ha en kommunikation eller omforma det man får till det man vill höra (och gärna många a4 sidor).

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-12, 18:41
#60

Yahmner och alla andra - Nu skulle vi inte prata LoA men för den som är intressera är det bara att titta in hos oss på LoA iFokus. ❤️

Så för att hålla mig någorlunda till ämnet kan jag hänvisa till Bibeln. Där står "be så ska du få" - just som LoA påvisar. Vi har berättelser om hur Jesus fixar vin från vatten, ser till att fyra fiskar räcker till tusentals människor och uppväcker döda.

Och eftersom allt är energi så finns allt till alla. Om jag manifesterar mig en bil så tar inte Universum grannens bil och ställer på min uppfart.

Det står också i Bibeln att vi ska var starka i tron, vi måste vara rena i tron, inga blockeringar i energiflödet. Och det är oftast det som lägger fälben för oss då vi ber om helande, stora mängder med pengar eller att få leva i evigheters evigheter - vi tror inte fullt ut att det går. Vi är svaga i tron helt enkelt.

Trevligt att höra att vi är eniga ibland Twinflame. 😉

yamher
2013-12-12, 18:54
#61

han återuppstod från de döda och hjälpte andra att också göra det.

Gud gav ett av bud orden att du skall icke hava andra gudar jämte mig, ett tecken på att polyteismen är egentligen den som gäller snarare än monteism. Det finns till o med tecken på att Gud skulle ha haft en maka.

men också nonsens och dumheter som okej att ha sex med sin far.

Så jag tror att vi kan se lite det vi vill se i bibeln…

Vems bil tar Gud då? Om du önskar dig en sportbil, och det bara tillverkas 5 av dem. Och ni är tio som önskar en. Vad berättigar det dig att vara en av dem? Mer berättigad menar jag? Om du önskar dig just en av dem så måste andra ge upp sin dröm. Så fungerar en lag.

Annars krävs det intelligent handlade och någon som förmedlar din önskan och då är det andra sidan som utför allt efter dina önskningar vilket jag ställer mig oerhört tvivlande till (ang Loa).

I naturen så fångar en katt en mus för att äta o bli mätt. Han fångar en oavsett om det är en mamma som har små barn eller en som inte har barn. Naturens lagar ser inte skillnad på dem utan den tar och den ger. Katten kommer att vilja ha det den så fort den  får lukt och sug på musen kommer katten att göra allt för att fälla villebrådet.

även om tro kan flytta berg så betyder det inte att även den starkaste önskan att bli frisk få denne att överleva sin dödliga sjukdom. inte ens med LoA. Hur mycket du än argumenterar :)

Alis volat propriis Oskyldig

J-Artur-K
2013-12-12, 19:00
#62

#60 Bibeln pratar också om helvetet 🙂

Ny dag nya möjligheter

[Kathja]1
2013-12-12, 19:16
#63

# 61 Så du menar att det är Gud som ger oss alla saker? Hur tänker du då? Alla tror ju inte på Gud men hen delar ut grejer till alla? Och hur avgör hen vem som ska ha vad?

Och nog har väl ett flertal dödligt sjuka blivit friska, eller tänker du att de inte var så sjuka som man trodde?  🤔

yamher
2013-12-12, 20:18
#64

men om de dödligt sjuka blir friska - varför eller snarare vem ser till att de blir friska? Vi känner ju inte till om personen skulle dö eller inte. Dock känner vi till att levnadsglada människor dör och människor med dödslängtan överlever. Om Gud ordnar ett mirakel är det inte LoA. Inte ens i närheten. Jag säger inte att Gud ger oss saker. Men det kan ha all betydelse, det kan sakna betydelse. Att jag önskar mig en dator kan i de flestas ögon verkar fullständigt materialistiskt, eller som i era ögon en LoA önskan. Att jag får medel till en dator, genom att jag vinner pengar (som andra sidan kanske hjälper mig med), att mina föräldrar ger mig en (gammal som ny) osv. kan vara det som får mig att fixa en utbildning. Tack vare den utbildningen så blir jag tex polis. Som polis kanske jag räddar en massa andra människor. Det är min uppgift i livet att faktiskt bli polis och hjälpa och möta människor. Att datorn kommer in i mitt liv är ett steg på den vägen. I era ögon så handlar det om att jag har all rätt till datorn och all rätt till vad jag än vill. Men det jag vill är kanske något som redan är förutbestämt att ske. Att hamna i rullstol finns hur många orsaker som helst. Vi kan inte stirra oss blinda på att det handlar om ett straff. Alla kommer inte kunna gå även med den starkaste önskningen. Om syftet med att en person hamnar i rullstol den att faktiskt lära sig ödmjukhet och att kunna be. I ett tidigare liv var personen för stolt för att be om hjälp. Att visa att vi faktiskt måste kunna be om hjälp så fick personen komma ner i ett liv där denne e beroende av hjälp. Betyder inte att denne får det som straff. Han kanske lär sig väldigt snabbt betydelsen. Men nästa person kanske hamnar i rullstol som en konsekvens för att en person väljer att köra rattonykter. Alltså inget som har med denne personen att göra alls. Igen kan vi inte döma personen. Inte heller garanterar er LoA önskning att personen någonsin kommer att gå upprätt. Och varför gör den inte det då? Att tro, hoppas och drömma är viktigt för oss människor men betyder inte att allt vi tror, hoppas och drömmer om är menat att gå i uppfyllelse. Det finns syften till liv där vi har mer motgångar, och det finns syften till liv där allt är smidigare. Vi lär oss olika och den enes väg är inte den andre lik, ej heller hur vi lär och vad vi ska lära. Några tar fler liv att lära sig något som en annan person lär sig på 5 minuter i detta livet. Att önska något kan vara osjälviskt eller själviskt på ett positivt sätt men det kan lika gärna vara negativt det man önskar sig. Sen kan man inte förväxla med saker som händer på jorden. Jorden sköter sig lite själv. Att människor dör är helt naturligt och inget som andra sidan ska stoppa, eller människor attraherande av övervinna. Vi mister poängen med fortplantning om vi inte skulle dö. Detsamma gäller olyckor. De sker. Vi kan inte hindra alla. konsekvenserna av dem kan bli än större. Att en haj dödar en människa för att äta är det inte mer onaturligt än att hajen äter ett annat djur.

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-12, 20:31
#65

Vi tror inte så olika som du kanske tror, det är bara att vi uttrycker oss lite olika i en del. Men jag tror absolut att vi kan få allt vi ber om, när i är rena i tron. Det är vad Gud har sagt oss och Gud ljuger inte.

Allt har en mening och det är inte alltid vi förstår den det är iaf ett som är säkert.

yamher
2013-12-12, 21:16
#66

kanske kanske inte

det förutsätter också att det är Gud som har sagt det. Och inte en missförståelse eller påfund av människan själv. Föredrar att höra det av Gud själv. Och om han inte själv står för LoA och jag inte ser det logiska eller snarare ser att den säger emot säg själv, så jag tror mer på vad som verkar mer logiskt som Gud dessutom säger snarare än vad en annan människa hävdar. Men resan är våran egen. Denna är min.

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-12, 21:48
#67

Kanske kommer Gud att berätta det även för dig en dag. ❤️

ALPHIRA
2013-12-12, 23:59
#68

#55 Kathja-R.

Tror inte att en människa i sin ilska eller sinnesförvirring tänker om detta nu är rätt eller fel, allting sker så väldigt fort! -Ångern kommer senare, precis som du säger. Och då menar jag dråp. Planerat mord…tänk själv…är något helt annat.

(Annars så har jobbat och jobbar på ett par olika rättspsykiatriska kliniker och är god man/övervakare för personer i fängelser.)

[Kathja]1
2013-12-13, 00:12
#69

# 68 Det var lite det jag menade, att där och då så anser man att det är rätt det man gör, för så är vi vanligtvis funtade. Sedan tror jag att de som efteråt får "vård" mer hän faller åt att "inse" att det var fel för det är (väl) vad man säger dem.

ALPHIRA
2013-12-13, 01:04
#70

Nej. Man säger inte till en patient att "du har gjort fel".

Skulle även säga att det inte är tack vare "vården" att man inser att man gjort fel. Man får läkemedel för att dämpa ångesten.

Huvudpoängen är att människor är sköra, kännande och har ett samvete.

[Kathja]1
2013-12-13, 09:30
#71

Inte mycket till vård då, om man inte pratar om orsaken till varför de befinner sig där från början… 🤐men det var Gud vi skulle snacka!

Sköra skulle jag då verkligen inte hålla med om att människor är, men kännande och med ett samvete det är då i sanningen så. Vi får inte glömma att vi är skapade till Guds avbild, och Gud skulle jag inte vilja påstå är skör. 😉Det är därför det gör en sådan skillnad i ens liv att se Gud, då blir allt sånt där så mycket lättare att ta, när man ser sin egen styrka och storhet. 😃

yamher
2013-12-13, 15:19
#72

har tillräckligt god ömsesidig dialog med Gud för att stå på egna ben, och jag uppmuntrar att man vågar tänka själv än sväljer andras åsikter…

Alis volat propriis Oskyldig

[Kathja]1
2013-12-13, 15:25
#73

Självklart ska man skapa en egen relation med Gud, det är ju hela grejen. Precis som med allt annat är det alltid bättre att skaffa sig egna åsikter istället för att luta sig på andras. 👍

m2studio
2014-05-03, 10:13
#74

Ni nästan alla som skriver här menar att GOD har inget att göra utan att prata med människor och vara vägvisare och vi är i princip enda GOD´s tillverkningar och mm.

Ni menar att GOD har skapat oss för att vägvisare hur ska vi leva och han hade inget bättre för sig utan att skapa människor?

Nejjjjjj.

Jag tror att människan som är GOD´s skapare och inget annat. Tyvärr.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

J-Artur-K
2014-05-07, 16:51
#75

#74 Du har förmodligen missuppfattat det som skrevs: ) Beror på hur man vill se på det. Finns olika synvinklar. Är inte direkt bara människan han har hand om. (mycket större bild o när jag läser det du skrivet så ser man att du förmodligen missuppfattat vad som menas (av vad jag menar i alla fall) (kommer inte ihåg allt som skrivits) Gud har mycket uppgifter. Mycket större bild än vi förstår :)

Ny dag nya möjligheter

yamher
2014-05-08, 20:13
#76

#74 en ganska typisk mänsklig tanke om våran suveränitet och alltets mittpunkt. Fast det tror jag snarare beror på mänsklighetens utveckling än något annat med tanke på hur lite vi egentligen vet.

som att vi har skapat Gud, tiden och oss själva.

Alis volat propriis Oskyldig

Upp till toppen